עוזרת לאוצר: עפרה לפיד
באדיבות מרכז לירוי-נימן לחקר ההדפס, אוניברסיטת קולומביה, ניו-יורק
משתתפים: דייוויד אולטמייד, ג'יימס סטיוארט בלקטון, ג'ואן ג'ונאס, ג'ספר ג'ונס, אליוט גרין, טרנטון דויל הנקוק, בן הגרי, תומס וו-דניאל, קארה ווקר, טרי וינטרס, ג'ורג' ויינברג, שרה זי, רירקריט טיראוואניט, לן ליי, עפרה לפיד, ד"ר לקרה, לותר מגנדורפר, ג'ונאס מקאס, שאזיה סיקאנדר, קיקי סמית, אקי ססמוטו, בקמינסטר פולר, ויליאם קנטרידג', ג'ון קסלר, לוטה רייניגר, דשה שישקין
התערוכה "על קולו של חוד" היא תולדה של חקירה אישית מתמשכת על ההיסטוריה והמנגנונים של דימויים נעים. הדימויים הנעים הראשונים, טרום המצאת מצלמת הקולנוע, היו מבוססים על עבודות נייר שנעשו בטכניקות של הדפס. לצד תצוגה של עבודות היסטוריות מארכיונים, מאוספים ומספריות, מוצגים בתערוכה הדפסים עכשוויים מאוסף מרכז לירוי נימן לחקר ההדפס באוניברסיטת קולומביה, ניו-יורק, המבוסס על הזמנת אמנים לעבוד על פרויקט בסדנה, בטכניקות שונות של הדפס. העבודות על נייר נבחרו מתוך מחשבה על החיבור בין הדפס לדימוי נע ועל יחסי הגומלין ביניהם.
להמשך קריאה...
בתערוכה מוצגים תצריבים, קולאז'ים, תחריטים, ספרים זזים, חורי הצצה (peep show), צלליות, סרטים, עבודות אנימציה ועבודות וידאו חדשות. קו רישומי, רוטט או רוקד יוצא מתוך היצירות לחלל ובחזרה, ומחבר בין החללים והעבודות. הקו ש"קם לתחייה" עוקב אחר תנועת היד הרושמת כמעשה קוסמות. התערוכה מטשטשת את ההפרדה בין הגוף האנושי לחפצים, בין אובייקטים למי שעושה בהם שימוש, בין פעולות חיות (live action) לאנימציה, ומציעה להתבונן בפעולה הידנית של יצירת דימויים נעים כנושא, כצורה וכתפיסת עולם. עבודות היסטוריות מוצגות בתוך סביבות תיאטרליות במטרה להקרין את המרחב של הקולנוע המוקדם אל מחוץ לעצמו – כמו החלל המכוסה של המוח, של התפיסה: ראייה שעוברת דרך חורים.
כותרת התערוכה, "על קולו של חוד", מהפכת את מבנה הפתגם "על חודו של קול" ומבקשת להעניק לחפצים חיים אינדיווידואליים וקול. בסרטי החדש אני, עיפרון נראה עיפרון הפועל מעצמו, כמריונטה, ומגלם מחוות של יד בלתי נראית. העיפרון הוא חפץ בסיסי שאליו מתוודעים בגיל צעיר, והוא מאפשר ביטוי בכתב ויצירת סימנים בעולם. בתקופה של היעלמות מהירה של כתב היד, תערוכה זו מבקשת להנכיח יצירות שנוצרות באמצעים ידניים, המצאות ייחודיות ועבודות הנולדות מחלומות.
צילומי הצבה: דניאל חנוך
פחות קריאה...