תערוכת זוכי פרסים מציבה אתגר אוצרותי, משום שקבוצת האמנים המציגים נתונה ואין ביניהם מכנה משותף למעט הזכייה בפרס. אך היא מספקת מצע לדיאלוג ולשיתוף פעולה תהליכי עם האמנים, המביא לידי ביטוי את האיכויות הייחודיות של כל אחד ואחת מהם. כל אחת מהעבודות המוצגות מציעה מבט ייחודי – אינטואיטיבי, ביקורתי, מעלה הרהורים וספקות, או מציף שאלות והקשרים – המופנה פנימה, לתחום הפרט האישי, או החוצה, אל המרחב הציבורי המשותף. התערוכה כוללת עבודות שנוגעות בשאלות כגון קיום מול חידלון או ארעיות מול קיפאון; כאלה שבוחנות את מקומו של האמן בחברה או את הנוף המקומי וההוויה הישראלית על משבריה; וכן עבודות העוסקות במגמות תרבותיות, באופני ייצוג ובהיבטים מושגיים וצורניים של עבודת האמנות.
רוב האמנים בחרו להציג עבודות חדשות, שנוצרו במהלך השנה האחרונה. יש בהם שאף יצרו עבודות במיוחד לתערוכה. חלקם מציגים דווקא עבודות במדיום שלא מזוהה עמם, אחדים נותנים ביטוי ראשוני ואקספרימנטלי לעבודה בתהליך, ואחרים יצרו עבודה ספציפית לחלל. אופן ההצבה של העבודות בחללי המוזיאון נמנע מתיחום דיסציפלינרי בין אמנות, אומנות ועיצוב, ומאפשר מפגשים דינמיים בין רעיונות שימושיים ומופשטים, בין עיצוב ודימוי חזותי, בין פרקטיקה ואסתטיקה.
מקום נרחב מוקדש בתערוכה לעבודתו של המאייר דני קרמן, הזוכה בפרס מפעל חיים. לאורך שישים שנות יצירה מלווים איוריו של קרמן, בסגנונו הייחודי, ספרים קאנוניים בישראל. הזכייה בפרס היא הזדמנות לחשוף את מפעלו המגוון והממושך גם מזוויות פחות מוכרות, ולהציג את בנייתה של שפתו האיורית הייחודית, שהיא חדה, חריפה ורבת הומור.
פחות קריאה...