מאיה ברינר, בואו לרקוד!

מאיה ברינר

בואו לרקוד!

שבת, 19 באוקטובר 2024, בשעות 21:00 ו-21:30

 

עבודת אוזניות השתתפותית במרחב הציבורי המזמינה לרגע של יחד.
היצירה מציעה להתבונן בעדינות ובהקשבה הן על היחיד ועל מקומו בקבוצה והן על הסביבה ועל האדם, ועל אף ההבדלים ביננו – לרקוד יחד.
אירוע בואו לרקוד! מתייחס לפעולה הציבורית מנקודת מבט כוריאוגרפית ובוחן התנהגויות בקבוצה באור תנועתי. היצירה כולה מתרחשת בהנחיה קולית דרך אוזניות, כך שהקהל של בואו לרקוד! הוא המבצע, המקיים והמוביל את היצירה התנועתית, ומנכיח את הכוריאוגרפיה כחלק מהמרחב הציבורי. כדי לבוא לרקוד אין צורך בידע מוקדם, לא צריך להיות רקדנים או בעלי חוש קצב, נחוץ רק רצון לנוע, להקשיב, להתבונן סביב.
כיוצרת המתבוננת על העולם בתקופה המורכבת הזאת, ותוהה על תפקידה של אמנות התנועה דווקא עכשיו, ברינר רואה ערך עצום ביכולת שלנו כיחידים להחלים מתוך האפשרות להיות בתנועה, וביכולת שלנו כקבוצה לצמוח מתוך ההקשבה הקיימת בריקוד המשותף. הפעולה הפשוטה והבסיסית של ריקוד משותף מכילה את מה שהיוצרת מייחלת לו מאמנות בתקופה זאת – מרחב של הקשבה, של תנועה, של שותפות; מרחב של פשטות ותמיכה, מרחב של שוויון.

משך העבודה: כ-20 דקות
ההשתתפות כלולה בכרטיס הכניסה
חלוקת אוזניות עם הפקדת תעודה מזהה

יוצרת: מאיה ברינר
דרמטורגיה: דניאל כהן לוי
עיצוב ועריכת סאונד: דניאל קסטנבוים

צילום: נטשה שחנס

 


 


(צילום: עדי זיו אב)

מאיה ברינר, רקדנית, כוריאוגרפית, מנהלת אומנותית ויוזמת בתחום המחול.
ברינר יוצרת בשני העשורים האחרונים עבודות בתחום המחול, עבודות תלויות מקום, פרפורמנס, כוריאוגרפיה לתיאטרון, עבודות ווידאו ושילובי מדיה.
יצירותיה עלו בפסטיבל הרמת מסך, בפסטיבל ישראל, פסטיבל אינטימדנס, פסטיבל בת ים ופסטיבל עכו. כמו כן הוזמנה עם יצירותיה לפסטיבלים רבים ותוכניות שהות אמן ברחבי העולם.
זוכת פרס חברת "טבע" , זוכת פרס "אמריקה ישראל'", זוכת פרס שרת התרבות ליוצרת צעירה 2010, ופרס שר התרבות למופע יחיד 2021. נתמכת על ידי מדור מחול במשרד התרבות, קרן רבינוביץ, מפעל הפיס, המחלקה לתרבות במועצה האזורית משגב וחברה בעמותת הכוריאוגרפים. בשנת 2020 יזמה מאיה את הקמת פרויקט "תנועה מקומית" שאותו היא מנהלת אמנותית – יוזמה המנגישה מחול ותנועה לקהילות במרחבים אלטרנטיביים ופריפריאליים, מתוך אמונה ביכולתו של מחול לגעת בקהלים חדשים ומגוונים דרך מפגש ישיר ובלתי אמצעי עם תנועה.

 

שיתוף