התערוכה מציגה אוסף מגוון של עבודות אמנות שנוצרו בעשר השנים האחרונות בגרמניה ומשתמשות באסטרטגיות שונות של אדפטציה אמנותית. נקודת המוצא לכל יצירה שמוצגת כאן היא ציון דרך ספרותי, מוזיקלי או קולנועי שנודעת לו חשיבות תרבותית כיצירת מופת ובה בעת גם חשיבות היסטורית בהיותו מעין עדות לתהפוכות המדיניות שפקדו את גרמניה במאה ה־20.
הדואליות של מסגרות חשיבה נוקשות ורציונליות מחד גיסא ותחושות מיסטיות ששורשיהן נטועים עמוק בחשכת ימי הביניים מאידך גיסא נבחנה בידי אמנים גרמנים רבים לאורך המאה כולה. בשנים האחרונות הפכה ברלין למטרופולין קוסמופוליטי חדש, המושך אליו יוצרים לא־גרמנים רבים השואבים השראה משכבותיה ההיסטוריות והרב־תרבותיות, ומתמודדים עם נושאים אלה מתוך הרגישות והרקע התרבותי הייחודיים להם.
בעזרת מגוון מושגים וטכניקות, קוראים האמנים את יצירות המופת בשנית וממירים אותן לעבודות עכשוויות המועשרות בהקשר אחר ובמורכבות חדשה במטרה להתמודד עם נושאים כמו זיכרון היסטורי, טראומה קולקטיבית, הגירה וההתנגשות בין תרבות גרמניה לתרבויות אחרות. על פרשנויות חדשות אלו שורה אווירה של סקרנות כנה וניכור אמתי שחווים רוב האמנים בהיתקלם בתרבות שונה. ביצירות המוצגות כאן מתמודדים מפגשי התרבויות והזמן הללו עם נושאים גרמניים טיפוסיים, כמו קריאת תגר על נורמות קיימות או הדרה חברתית המובילה לפחד וחשדנות. עיבודן של סוגיות אלו, בפרט בהקשר של ברלין, שופך אור גם על נושאים פוליטיים ותרבותיים חשובים שעמם מתמודדים הברלינאים, דבר יום ביומו.
אמיר פתאל, אמן ואוצר, חי ופועל בברלין מאז 2001
סטפאן קולר, אמן ואוצר, חי ופועל בברלין
פחות קריאה...